top of page

KNA maakt doorstart met Nieuw Talent Orkest

Bijgewerkt op: 28 mei

Nieuw Talent Orkest bij KNA Maassluis

Kunst na Arbeid bestaat inmiddels meer dan 105 jaar. Na een moeilijke periode hebben wij een nieuwe start gemaakt met het Nieuw Talent Orkest Maassluis op 6 november 2022. Op 5 februari 2023 heeft de presentatie plaatsgevonden in De Koningshof. In 10 repetities werd een programma ingestudeerd. Op het filmpje van dit optreden is duidelijk te merken hoe snel de vooruitgang was in die tijd. Dit orkest werd gevormd door nieuwe muzikanten, waarvan de meesten nog nooit een instrument hadden bespeeld. Richard Vrijhoef had de leiding en heeft er een mooie presentatie van gemaakt.

 

Bijna alle deelnemers zijn hierna lid geworden van Kunst na Arbeid. Inmiddels zijn er ook weer nieuwe leden bijgekomen en hebben we 39 leden. Daar zijn we heel blij mee, maar we willen graag nog meer muzikanten erbij zien te krijgen.

 

Gelukkig was het mogelijk om het project Nieuw Talent Orkest te starten met instrumenten, die wij in ons bezit hadden. Helaas is een aantal instrumenten aan vervanging/revisie toe. Daarom hebben wij nu niet voldoende instrumenten om nieuwe leden te verwelkomen en zijn wij van plan om in 2024 over te gaan tot het aanschaffen van een aantal nieuwe instrumenten en het reviseren van “oude” instrumenten. Helaas heeft een aantal instrumenten schade ondervonden, doordat deze langere tijd niet zijn gebruikt.

 

Inmiddels zijn wij al actief om hiervoor de nodige middelen te krijgen. Inmiddels is subsidie ontvangen van de gemeente Maassluis en wordt bij andere fondsen subsidie aangevraagd. Verder proberen wij om via sponsors en donateurs ook een bijdrage te krijgen.
44 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page