Info Folder

* Bespeel je een muziekinstrument?
* Mis jij het samenspel?
* Houd je van show en theater?
* Wil je samen een voorstelling maken?

Muziek staat centraal, maar gezelligheid is een goede tweede! De muzikanten van Kunst na Arbeid komen iedere donderdagavond samen om met veel plezier hun stukken te repeteren. Onder het mom van ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, maken we met liefde plek voor nieuwe muzikanten.
Kunst na Arbeid is oorspronkelijk een harmonieorkest. Maar het zou fantastisch zijn als het orkest de komende periode ook andere instrumenten in het orkest kan opnemen om meer kleur aan de muziek te geven. Dat kunnen allerlei instrumenten zijn zoals gitaren, bas gitaren of strijkinstrumenten.
Filmmuziek, musicals, popmuziek, rock, jazz, chansons: je kunt het zo gek niet bedenken of we spelen het. Kunst na Arbeid biedt een uitdagend, mooi en stevig repertoire. Dat moet ook wel, want ook onze optredens lopen uiteen.
Het begeleiden van een (pop)koor, dansgroep, circus of cabaretier, een concert in een theater of een optreden in een muziektent, het is allemaal mogelijk!

 

Beste Lezer,

Weet u het nog; de Fanfare of een Harmonie orkest die vroeger al muziek makend door de straten liep? Daarmee de mensen uit hun huizen liet komen. Die vrolijkheid in de straten bracht?

Velen van u zullen het zich wel herinneren maar tijden veranderen. Het is eerder een zeldzaamheid dat grote orkesten aan je voorbij trekken. Dit beeld is tegenwoordig ook niet echt passend. KNA is bovenal een muziekvereniging met op dit moment een harmonie instrumenten bezetting. 

Echter de muziek die tegenwoordig ten gehore gebracht kan worden bevat veel meer dan alleen maar instrumenten voor een harmonieorkest. Componisten en arrangeurs maken hun partituren en bladmuziek allang niet meer bedoeld voor harmonie of fanfare maar voegen vele instrumenten toe. Wat dacht u van een piano, een basgitaar of strijkers, de muzikale kleur zal zeker verrijkt zijn en fantastisch klinken. Wat dacht u van een zangkoor of solistische zang van een sopraan of tenor? Zal dat nog meer een muzikaal verhaal kunnen brengen? Hiervoor kunt u uw ogen dichtdoen om van muziek te genieten, zelfs met een plaatje van een zonnig strand ingebeeld.

Maar wij adviseren de ogen gewoon open te houden. Wat als we “muzikaal beeldend” kunnen maken door dans gezelschappen erbij te trekken? Hiphop, klassiek, modern, streetdance, wij zien het al voor ons orkest gebeuren. Ziet u het ook voor u?!

KNA wil dit samen met u gaan doen! Samen spelen, samen optreden, samen genieten!

Bespeelt u dus een instrument, bent u lid van een koor en wilt u een begeleidend orkest erbij horen, wilt u met uw (elektrische)gitaar of (elektrische)piano bij ons komen spelen? 

U bent van harte welkom.

Schroom dus niet en neem contact met ons op!